New-Pershing-Web-Photos.jpg
Moonlight Beach Image 4.jpg
Structure Image 2.jpg
Boyle Hotel.jpg
Coronado.jpg
Jefferson Tower Centre Image 3.jpg
MONDE-Exterior-2.jpg
New-Pershing-Web-Photos.jpg

New Pershing Hotel


SCROLL DOWN

New Pershing Hotel


NEW PERSHING HOTEL

New Pershing is a $16 Million rehabilitation and addition to an existing 3-story historic structure.  The majority of the building was entirely demolished and replaced by new construction while preserving two historic brick facades.  The new structure is 5-stories and features 47,000 square feet of mixed-use residential and retail space.

CONSTRUCTION
47,000 S.F. MIXED-USE
LOS ANGELES, CA

Moonlight Beach Image 4.jpg

The Lofts at Moonlight Beach


The Lofts at Moonlight Beach


THE LOFTS AT MOONLIGHT BEACH

The mixed-use, work-live project is comprised of 33,000 square feet of residential loft units and 13,500 square feet of commercial retail space is located on the North 101 corridor in Encinitas, CA.  The Project provided residents, shops, and public plazas that enhance and stimulate the coastal neighborhood.  

Architecture & Engineering Services
46,500S.F. Mixed-Use
ENCINITAS, CALIFORNIA

GOLD NUGGET AWARD OF MERIT

“OUTSTANDING MIXED-USE PROJECT”

Pacific Coast Builders Conference

Structure Image 2.jpg

STRUCTURE Lofts


STRUCTURE Lofts


STRUCTURE Lofts

The 32,000 square foot conversion of office space to residential lofts includes 2,500 square foot of retail space.  The four-story, mid-century modern office building is located in San Diego, CA and served as San Diego's Blood Bank for nearly 40 years.  Offering panoramic views of the city skyline, a park and a bay, the building inspired the conversion to 25 energy-efficent loft apartments.  Preserving this landmark thorugh adaptive reuse set the stage for a successful second act.  

Architecture & Engineering Services
32,000 S.F. Mixed-Use
SAN DIEGO, CA

Gold Nugget Award of Merit
“OUTSTANDING ADAPTIVE RE-USE / MIXED-USE PROJECT”

Pacific Coast Builders Conference

Boyle Hotel.jpg

Boyle-Cummings Block


Boyle-Cummings Block


BOYLE-CUMMINGS BLOCK

The Boyle Hotel on the Boyle-Cummings Block is a 3-story, 45,000 square foot existing historic unreinforced masonry (URM) structure located adjacent to the historic Mariachi Plaza in East Los Angeles. The project included extensive seismic reinforcement and historic rehabilitation which provided 31 units of housing in conjunction with the construction of an adjacent new, 3-story, 20-unit Type V structure over a new 2-level Type I garage structure. 

Scope of work included seismic reinforcement and structural repair, restoration of historic elements to regulatory standards, new electrical, mechanical, life safety, and plumbing systems, new elevator, new windows, restoration of existing windows, new roofing system, all new finishes and hardware. The existing continuous and pad foundation system was augmented by moment frames supported on pads and grade beams.

Because of the historic qualities of the building, a woodworking shop was set up on the premises to recreate and restore the building’s wood trim elements, including moldings, handrails, and particularly the curved-sash windows at the historically significant corner cupola.

Historic Rehab & New Construction
46,000 S.F.
LOS ANGELES, CA 

Coronado.jpg

Coronado Plaza


Coronado Plaza


CORONADO PLAZA

Coronado Plaza is a 4-story, 75,000 square foot Type V fully sprinklered wood-frame and steel structure over a Type I concrete podium and subterranean parking structure, located in one of the most densely populated sections of Los Angeles.  This project has been awarded a LEED Platinum rating and was constructed to meet all standards set forth by the American Disabilities Act as well as the stringent accessibility standards required by the City of Los Angeles and State of California.

The ground floor of the building houses the main office space for the project development firm, meeting rooms, tenant support services such as counseling facilities and classrooms, and exterior gathering spaces. 68 units of housing occupy the upper floors.

The building is located on a tight site, immediately adjacent to another project of similar size and scope owned by the same agency as Coronado Plaza. A major communications substation sits alongside the project, with a primary communications duct bisecting the Coronado Plaza project site. The scope of work included development of interstitial spaces to connect the project to the adjacent property. The extent of impact of the existing communications duct was greater than anticipated and required field adjustment of design elements and aggressive reconfiguration of the construction schedule to allow for timely completion.

Coronado Plaza also features an on-site photovoltaic system.  The installed system provides 25 Kw of power to the building via 101 solar array modules, reducing the need for on grid power consumption.

New Construction
75,000 S.F.
LOS ANGELES, CA

Jefferson Tower Centre Image 3.jpg

Jefferson Tower Center


Jefferson Tower Center


JEFFERSON TOWER CENTER

Jefferson Park Centre is a Mixed-Use Commercial center consisting of Office, Retail and Restaurant uses.  The architectural elements and materials identify entertainment retail and anchor tenants including the “Tower” marquee, roof forms, colors and details to make “Jefferson Tower” into a destination.   The site consists of 8.15 acres of vacant, generally flat desert landscape located on the south side of Highway 111 within the city limits of Indio.

Architecture
8.5 Acres
INDIO, CALIFORNIA

 

 

MONDE-Exterior-2.jpg

MONDE


MONDE


MONDE

Employing a contemporary Modern Architectural style with clay-tile and plastersteel solar control screens and solar green glass, MONDE introduces a clean, sophisticated vision as one enters the diverse community of Hillcrest in San Diego. This diverse quality is represented in the buildings multi-use program, occupancies and the buildings form, layering and materials.

 Above street level the residents enter an elevated courtyard.  This semi-private space with landscaping acts as the resident’s front porch with a sense of security and peace from the active street. The residential units consist of 2-story townhomes to maximize views with contemporary open interiors and generous natural light and ventilation.  Vertical and horizontal sun control elements reduce direct sunlight, add privacy while introducing a sculptural building element.

 The environmentally responsive approach of the building form, materials and equipment selection provides a sustainable product sure to encourage continued conservation in this diverse community.